Brannskader

Denne artikkelen/innholdet er laget av vår samarbeidspartner Skydda Norge

 

Huden vår er delt inn i tre lag – overhuden, lærhuden og underhuden, og sammen gir disse utmerket beskyttelse ved temperaturendringer. Blir det for varmt, svetter vi. Blir det for kaldt, trekker huden seg sammen slik at vi «sparer på varmen».

 

Hvor dyp en brannskade blir, avhenger av temperaturen på det som forårsaker skaden, hvor lenge huden blir eksponert samt hvor tykk huden er (eldre mennesker og barn har litt tynnere hud og tåler ikke like lang eksponering som andre).

 

Hva forårsaker brannskader i arbeidsmiljøet?

 

I tillegg til åpenbare miljøer som smelteverk, sveising, ild, damp, elektrisitet og lignende, er de fleste arbeidsplasser risikomiljø for brannskader.

 

Hvordan unngå brannskader på arbeidsplassen?

 

Det er vanskelig å beskytte seg helt mot brannskader. Å sikre arbeidsmiljøet med førstehjelpsutstyr, brannslukningsapparat, ventilasjon og å generelt tilpasse miljøet til selve risikomomentet, er en god start.

 

Din personlige beskyttelse mot brannskader varierer etter miljø, men det grunnleggende kravet er at materialet/funksjonen skal bidra til å minimere eventuelle skader. Vi har flere produkter som virker forebyggende mot brannskader. Blant annet:

 

  • Flammehemmende arbeidsklær


Enten du er større eller mindre grad er utsatt for flammer i arbeidshverdagen, er arbeidsklær som virker flammebeskyttende pålagt. Våre alternativ består blant annet av flammesertifisert selebukse , flammesertifisert bukse fra blåklader ,og  flammesertifisert synlighetsbukse som er pålagt ved veiarbeid, og godt egnet for nattarbeid. Bli bedre kjent med våre arbeidsklær her.

 

  • Flammehemmende arbeidssko


Å forebygge eventuelle skader på bena vil også være viktig dersom du er utsatt for flammer og brann på arbeidsplassen, og alle våre flammebeskyttende sko tåler svært høy temperatur. Vi har korte flammebeskyttende vernesko, flammebeskyttende støvler om du er mer utsatt for ukontrollert gnist, og flammebeskyttende sko med snøring.

 

  • Skjermer og sveisehjelmer


Om du i større grad er utsatt for flammer eller brann på arbeidsplassen, kan du redusere faren for brannskader i øynene ved å bruke skjermer, og sveisehjelmer. Vernebriller er også et godt alternativ i kortere arbeidsøkter.

 

Utover det har vi et bredt spekter av førstehjelpsutstyr mot brannskader som sikrer at din arbeidsplass har riktig utstyr dersom skaden skulle skje. Ta også kontakt om du ønsker informasjon vedrørende våre varmearbeider og brannvern kurs.

 

Denne artikkelen ble først publisert av Skydda Norge