Om DeWalt                                        

Vi i Verktøy.no er stolt forhandler av elektroverktøy og tilbehør fra DeWalt. DeWalt er i dag en av markedslederne innenfor både manuelle og elektriske håndverktøy, samt tilbehør, både for det private og proffesjonelle markedet. DeWalt tilbyr en rekke verktøy og tilbehør til en rekke ulike arbeidsoppgaver. DeWalt har siden 1923 år forankret seg som en global leverandør av elektroverktøy og selger i dag til land over hele verdenen. DeWalt er viden kjent for sin høye produktkvalitet og sin lange og næringsrike historie innenfor verktøybransjen.

DeWalt er et Amerikansk selskap med hovedkvarter i Towson, Maryland, USA. DeWalt har også 7 andre produksjonsfasiliteter i USA som også produserer DeWalt produkter. DeWalt produserer i dag godt over 200 forskjellige elektriske håndverktøy med mer enn 800 forskjellige tilbehør. 

Historie og innovasjon

DeWalt ble grunnlagt i USA i 1923 av Raymond E. DeWalt, som også var oppfinneren av den første radialalarmsagen. Etter DeWalts grunnleggelse opplevde selskapet en kraftig vekst og ble i 1947 innlemmet som DeWalt Inc. I 1949 ble selskapet kjøpt av American Machine and Foundry Co. Inc som videre solgte DeWalt til Black & Decker i 1960, som fortsatt er eierere av DeWalt den dag i dag. 

I 1992 startet Black & Decker en stor prosesse hvor de startet en rebranding av sin proffesjonelle kvalitet og høytstående elektroverktøy over til DeWalt. I 1994 tokk DeWalt over det Tyske elektroverktøy produsenten ELU, som solgte elektroverktøy for trearbeid. Ved å bruke teknologien til ELU utvidet DeWalt videre sine elektroverktøy, og har siden 2001 kunnet tilby mer enn 200 forskjellige elektriske håndverktøy med mer enn 800 forskjellige tilbehør. 

Etter dette ble DeWalt virkelig en populær verktøy produsent for kommersielle entrepenører. DeWalt fortsatte å vokse og kjøpte i 2004 den rivaliserende elektroverktøy produsenten Porter-Cable og kombinerte denne med DeWalt  i Jackson, Tennessee.

I 2011 introduserte DeWalt en helt ny linje med proffesjonelle håndverktøy som blant annet inkluderte: Verktøykniver, Tenger, justerbare skiftenøkler, sager, målebånd og hammere. Denne verktøykategorien ble senere også videre utvidet til å inkludere mekaniske verktøy som skiftenøkler, skraller og stikkkontakter. Siden 2015 har DeWalt opperert 7 produksjonsfasiliteter i USA som produserer DeWalt produkter, disse ligger i New Britain, CT, Hampstead, MD, Shelbyville, KY, Greenfield, IN, Cheraw, SC, Charlotte, NC, og Jackson, TN.

I 2016 debuterte DeWalt den første hybrid spennings batteri pakken, denne ble kalt for "FLEXVOLT". Denne batteri pakken var unik ved at den kunne kjøre på enten 20V (18V nominell) eller 60V (54V nominell), avhengig av om den er plassert i et 60V flex volt verktøy eller i et av DeWalts 20V Max verktøy. Batteri pakken fungerer ved at den bytter mellom å koble seg til batteri cellene (60V, 2Ah) eller parallel (20V, 6Ah) avhengig av den aktiverte pin konfigurasjonen bestemt av elektroverktøyet.

I 2018 utviklet DeWalt også en linje av trådløse gressklippere som enten bruker 20V eller 40V batterier. 

Innovativ teknologi

DeWalt har siden 1924 vært en aktiv innovatør innenfor elektroverktøy og elektroverktøy batteri/oppladningssystemer. DeWalt er spesielt kjent for sine hybride spennings batteri pakker kalt "FLEXVOLT". Samtidig er de også kjent for sin teknologiske innovasjon innenfor elektroverktøymarkedet hvor de stadig pusher standarden og teknologiske fremskritt. DeWalt har derfor siden starten pushet grenser for utvikling og innovasjon innenfor både manuelle og elektriske håndverktøy, noe de fortsatt gjør den dag i dag.

DeWalt er i dag annerkjent for sin høye produktkvalitet og har i dag over 95 års erfaring innenfor elektroverktøybransjen. Makita stiller derfor med en lang og næringsrik historie innenfor utvikling og distribuering av elektriske og manuelle håndverktøy. 

DeWalt ligger i dag helt i fronten når det gjelder innovativ teknologi og produktkvalitet innefor elektroverktøy. DeWalt har spilt en rolle i verktøyhistorien når det gleder å oppfinne og videreutvikle elektriske og manuelle håndverktøy, samt tilbehør.

DeWalt har alltid hatt et stort fokus på innovasjon, proffesjonalitet og kvalitet, noe som har vært inngrodd i hele selskapets filosofi siden starten i 1923. Samtidig har DeWalt har siden rebrandingen i 1992 også hatt et spesielt stort fokus på høy kvalitet og proffesjonalitet ovenfor det proffesjonelle markedet innenfor elektroverktøy og tilbehør.

DeWalt ligger defor i dag også i front når det gjelder å tilby elektroverktøy som innehar den nyeste og beste verktøy, og batteri teknologien på markedet. For kunden betyr dette blant annet at DeWalt kan tilby økt effektivitet og lengre batterilevetid på sine elektroverktøy, samt lettere verktøy på grunn av mindre men kraftigere maskiner i elektroverktøyene. 

Garanti og kvalitet

Alle DeWalt produkter går gjennom grundige tester og kontroller før de blir levert videre fra fabrikkene. Allikevel nevner DeWalt at selv høykvalitetsprodukter kan svikte under veldig hard drift. DeWalt har derfor visse garantier på alle sine verktøy. Makita dekker i de fleste tilfeller kostnadene for reparasjon hvis mangler skyldes arbeidskvalitet fra fabrikkene eller defekte deler på verktøyet.

DeWalt kan tilby en europeisk garanti på sine elektroverktøy på 1 år for proffesjonelle brukere. Denne kan garantien kan samtidig forlenges fra 1 til 3 år fra kjøpsdatoen, avhengige av visse vilkår og betingelser. For å forlenge garantien må man registrere seg som bruker hos DeWalt innen 4 uker etter kjøp av produkt.

For mer informasjon om Makitas verktøygaranti og hva garantien dekker, klikk linken under:

https://www.makita.no/warranty.html 

For registrering for forlengelse av garanti, klikk linken under:

https://www.dewalt.no/3/

(Plass til Kategorier)