Om Metabo                                        

Vi i Verktøy.no er stolt forhandler av verktøy og utstyr fra Metabo. Metabo er i dag en av markedslederne innenfor elektroverktøy, også annet verktøy og tilbehør det proffesjonelle markedet. Metabo er en produsent av høykvalitets elektroverktøy rettet mot det proffesjonelle markedet. Metabo ble dannet i 1920 og har fått sitt navn etter hånddrillen "Metalbroherer", som en forkortelse for metall-bor. Metabo er viden kjent for sin høye produktkvalitet og proffesjonalitet, Metabo stiller også med over 100 års erfaring. 

Metabo har over 2000 ansatte over hele verden, hvor 1200 av disse er ansatt i Metabos hovedkvarter i Nürtingen i Tyskland. Metabo har også 25 datterselskaper og mer enn 100 representanter verden over, disse sørger for at Metabos premiumløsninger finnes i omtrent alle land i verden. I tillegg til dette opperer Metabo med 23 distribusjonsselskaper og har over 100 importører. Metabo produserer sine produkter i sine fabrikker i Nürtingen iTyskland, og i Shanghai i Kina. 

Metabo beskriver seg selv som de et mellomstort selskap som spesielt fokuserer på målgrupper innenfor metallhåndverkere og industri, sammen med bygghandel og renovering. Metabo eier i dag over 700 ulike patenter og varemerker, og definerer seg selv som "en tysk tilbyder av robuste, sterke og ergonomiske proff-løsninger," samt "utvikler og produserer for brukere i byggebransjen, innen renovering og metallbearbeidende industri."

Innovasjon og teknologi

Metabo tilbyr en rekke verktøy i ulike kategorier. Metabo tilbyr løsninger til elektroverktøy med både kabel og trykkluft, men fokuserer i stor grad på sin visjon om en byggeplass uten kabler. Metabo har helt siden starten hatt et fokus på å utvikle elektroverktøy som gir de proffesjonelle brukerne så mye frihet som mulig, samtidig som å gi den aller beste ytelsen. Metabo har derfor i en årekke hatt et stort fokus på innovasjon innenfor elektroverktøy og batteri teknologi. Dette har gjort at Metabo i dag er en av lederne i markedet når det gjelder innovasjon innenfor elektroverktøy- og batteriteknologi.

Metabo er et selskap som lager spesifikt verktøy og tilbehør rettet mot det proffesjonelle markedet. Metabo sine verktøy blir derfor utviklet av proffesjonelle, for proffesjonelle. Metabo visjon er derfor i dag å produsere den beste linjen av innovative tungtarbeidende elektriske elektroverktøy og tilbehør for proffesjonelle brukere. Metabo som varemerke har alltid blitt forbundet med å produsere holdbare og pålitelige proffesjonelle elektroverktøy av høy kvalitet. 

Historie

Metabo er et tysk selskap og verktøyprodusent som ble etablert av Albrecht Schnizler i 1920. Navnet metabo er basert på hånddrillen "Metalbroherer", som en forkortelse for metall-bor.

I 1923 bygde Albrecht Schnizler den første håndrillen kalt nr. 18 på bakrommet til foreldrenes bakeri i Nürtingen. Albrecht Schnizler endte opp med å selge rundt 50.000 kopier av denne første hånddrillen. Ett år senere ble Metabo grunnlagt under navnet Schnizler GmbH, men selskapet skiftet videre navn til Metabowerke Closs, Rauch & Schnizler KG i 1932. 

Allerede i 1934 produserte de den første elektriske håndbormaskinen kalt Metabo nr. 750, som den gang hadde en effekt på 120 Watt og en boreytelse 6,5 mm, turtall1.200 o/min. Metabo har siden den gang vokst og utviklet revolusjonerende verktøy innenfor verktøybransjen.

I 1945 ble nesten 75% av fabrikken ødelagt grunnet en brann forårsaket av krigstiden, fabrikken var ferdig reparert i 1948. Etter dette opplevde selskapet en voldsom vekst og valgte derfor å bygge et nytt  hovedkvarter i Nürtingen i 1953, denne utbygging ble ferdig i 1969. 

I 1999 kjøpte selskapet opp det tyske selskapet Elektra Beckum hvor den fulle integrasjonen av selskapet ble fullført 2006, og i 2004 bygde selskapet sin andre produksjonsfabrikk i Shanghai i Kina. 

I 2016 ble sleskapet kjøpt opp av Hitachi Koki som var en del av Hitachi gruppen, som i i 2017 solgte Hitachi Koki videre til investeringsfirmaet HK Holdings Co., Ltd.,. Som i dag er den eksisterende eieren av Metabo. 

Garanti og kvalitet

Alle Metabos produkter går gjennom grundige tester og kontroller før de blir levert videre fra fabrikkene. Allikevel nevner Milwaukee at selv høykvalitetsprodukter kan svikte under veldig hard drift. Metabo har derfor visse garantier på alle sine verktøy.

Metabo har egne garantivilkår som gjelder for sine verktøy. Garantiperioden for de fleste verktøyene, batteriene og laderne fra Metabo er vanligvis 1 år fra kjøpsdatoen.

Metabo tilbyr også en utvidelse av denne garantien på 3 år fra kjøpsdatoen på alle Metabo-maskiner kjøpt etter Januar 2004. For å få denne forlengelsen av garantien må man registrere seg som bruker hos Metabo innen 4 uker etter kjøp av produkt.

For mer informasjon om Metabo verktøygaranti og vilkår, klikk linken under:

https://www.metabo.com/no/no/info/service/garantierklaering/

For registrering for forlengelse av garanti, klikk linken under:

https://portal.metabo-service.com/no-NO/service-portal/

(Plass til Kategorier)