Dremel logoDremel logo

HVORDAN UNNGÅ FEIL UNDER SLIPING

Hvis bruk av sandpapir er grensen for din slipingopplevelse, er vi her for å hjelpe. Uansett om du er ny i Dremel eller ikke, er det best å sikre deg jevn sliping å ta deg tid til å forberede deg. I tillegg er det å være klar over de vanligste slipefeilene før du begynner, den beste måten å unngå å lage dem selv! Fra å forstå RPM (rotasjoner per minutt) til å følge kornet med slipeverktøyet ditt, har vi avrundet slipingens beste tips. Lær hva du skal unngå før du begynner, og du får glatte overflater på kort tid!


1. VURDER VENTILASJON OG BESKYTTELSE UNDER SLIPING

Selv om du kanskje tenker på det som litt mer enn litt smuss, er sagflis skadelig ved innånding. Ventilasjon er spesielt viktig når det gjelder sliping av overflater som er malt, siden malingpartikler er giftige. Skadelige partikler frigjøres også ved sliping av metall og glassfiber. Slip utenfor, eller i et område med store vinduer. Hvis ingen av alternativene er tilgjengelige, vil det også fungere å bruke en støvsuger for å suge sagflis og flis. Og viktigst av alt: For å unngå å puste inn støv eller få det i øynene, bruk alltid støvmaske og vernebriller. Sørg for å bruke hansker for å beskytte hendene.

2. TEST DINE SLIPEFERDIGHETER FØRST

For å unngå å skade overflaten eller fjerne for mye materiale fra for eksempel et elsket leketøy, må du alltid teste det først. Hvert slipeverktøy, eller Dremel-slipetilbehør, er annerledes - noen er hardere enn andre. Lær mer om Dremels slipetilbehør i Hvordan begynne å pusse . Eksperimenter også med forskjellige turtall (rotasjoner per minutt). Få noen skrapbiter av materialet du skal pusse, og se hva lavt turtall gjør sammenlignet med høyt turtall. Det samme gjelder press.

3. VELG RIKTIG TURTALL FOR DREMEL MULTI-TOOL

Hvert Dremel Multi-Tool har en innstilling for RPM: rotasjoner per minutt. Med høy RPM kan du fjerne for mye materiale eller til og med lage brennemerker. For å unngå potensielle uhell, begynn alltid med lavere RPM og test på skrapmateriale. Legg merke til materialet også. Hardere materialer kan takle høyere hastighet, mens mykere materialer kan trenge en lavere. Plast kan til og med smelte når RPM er satt for høyt og materialet blir varmt. Det er en god ide å venne seg til å slå på slipeverktøyet først for å sjekke ønsket turtall før du berører det på overflaten.

4. LA SLIPEVERKTØYET GJØRE JOBBEN

Unngå å lage bulker eller målere i arbeidet ditt ved å opprettholde et lett, jevnt trykk. Bruk lange, jevne slag for flate overflater. Gå over overflaten flere ganger i stedet for å prøve å gjøre alt på en gang. Å holde slipeverktøyet med to hender i et golfgrep, og ta signalene dine fra selve slipeapparatet, vil gi den beste finishen. Hvis det ikke føles naturlig å la verktøyet utføre arbeidet, kan det være at kornet på tilbehøret ditt er utslitt. I så fall erstatter du den. Når du har riktig tilbehør i god stand, bør du kunne la verktøyet veilede deg.

5. VELG RIKTIG SANDPAPIRKORN FOR HVER JOBB

Forvent å sykle gjennom en rekke forskjellige tilbehør med hvert slipeprosjekt. Det er sjelden at et prosjekt bare krever ett. Hvis du sliper et gammelt vindu [KOBLE TIL TRINN-FOR-TRINN], bruk et tilbehør med lavt grus, for eksempel et slipebånd, for å fjerne gammel maling. Deretter beveger du deg på en slipeskive for å glatte overflaten. En slipende buff med høyere korn er perfekt for å gi en endelig utjevning til detaljerte prosjekter, for eksempel bena på en barstol.

6. GÅ MED KORNET NÅR DU SLIPER TRE

De naturlig forekommende linjene og ringene, du kan se når du ser på et stykke kuttet tre. Er kjent som årringer. Når du begynner å pusse, er det viktig å bevege verktøyet i samme retning som årringer. Hvis du sliper mot det - spesielt med grovt sandpapir - kan du forårsake splinter eller flis. Selv om du ikke forårsaker større merker, kan sliping mot årringene fremdeles skape riper. Disse riper blir tydeligere etter maling eller lakk. Når du sliper tre, må du sørge for det jevneste resultatet ved å holde deg i tråd med kornet.

7. HOLD PUSSEUTSTYRET DITT FRISKT

Hvis du noen gang har pusset tre for hånd med sandpapir, vet du at det til slutt slites ut. Det samme gjelder tilbehør til et roterende verktøy som Dremel Multi-Tool. For å sikre at du får de beste resultatene, må du skifte ut Dremel-slipetilbehøret i god tid. Hvis du planlegger å gjøre mye sliping, kan du prøve Dremel EZ SpeedClic-systemet. Slipedornen er et praktisk tilbehør som lar deg enkelt bytte slipebånd. Plasser alltid slipebåndet over gummidelen av doren. Hvis den sklir litt tilbake, kan gummien smelte, noe som gjør doren ubrukelig.

Dremel linupDremel linup