Hvordan bygge en påskehare på hjul

Påskehare

 

 

Innledning

Nå har den hoppet av gårde! Den moderne påskeharen har fire trehjul og snor den kan trekkes med. Barna vil ha glede av det dekorative leketøyet lenge etter at påsken er slutt. Med litt innsats og riktig verktøy blir det moro å bygge selv, også for de voksne.

 

Nødvendig elektroverktøy:

Batteridrevne stikksager (universal)

Universalslipere (ekspert ), (universal)

 

Hjelpemidler:

  • Sirkelsagblad T 101A0

Nødvendige materialer:

  • 1 x limtreplate furu standard (80 x 30 cm x 1,8 cm)
  • 1 x rundstokk furu (0,8 x 100 cm)
  • 1 x haresjablonger (se nedlastinger til prosjektet)
  • 4 x ferdige treskiver/-hjul (diameter ca. 6 cm)
  • 1 x øyeskrue med tregjenger
  • 1 x snor etter eget valg

 

1

Sett på sjablongen

 

Step 1

 

Skriv ut haresjablongen, og klipp den ut. Deretter tegner du omrisset av haren på limtreplaten med en blyant.

2

Sage ut

 

Step 2

 

Fest limtreplaten på verktøybenken med en skruestikke, og sag haren pent ut med stikksag og passende sirkelsagblad. Kapp rundstokken til ønsket lengde (for eksempel 14 cm). Den batteridrevne stikksagen PST 18 LI egner seg godt.

Tips til dem som også vil sage ut hjulene selv: Sag hjulene ut av materialrestene (diameter 6 cm), og slip dem grundig (se trinn 3).

3

Slip kantene

 

Step 3

 

Nå er det viktig å slipe kantene grundig, slik at påskeharen blir fin og glatt, og barna ikke kan skade seg på den. Dette går ekstra lett med den praktiske multisliperen PSM Primo fra Bosch.

4

Sette på hjulene

 

Step 4

 

Nesten ferdig – nå må du bare bore hull i føttene og hjulene (borstr. 8), skyve rundstokkene gjennom de to hullene og sette trehjulene på disse. Til slutt skrur du øyeskruen inn på forakselen, og fester en snor til å trekke haren med, i denne. Dermed er haren klar til å utforske omgivelsene. Men være forsiktig: Ikke rull over redet med påskeeggene!


Kilder, House of Bosch, Bosch.no


Juridisk informasjon

Bosch tar ikke ansvar for at de aktuelle veiledningene er fullstendige eller riktige. Bosch viser dessuten til at bruk av disse veiledningene skjer på egen risiko. Foreta alle nødvendige tiltak for din egen sikkerhets skyld.

Anmeldelser