Hvordan lage en veggorganisator.

 

veggorganisator

 

 

 

 

Innledning

Du har invitert venner til en hyggelig kveld med god mat. Men mammas tiramisuoppskrift er borte, handlelisten er full av kaffeflekker og basilikumen ser temmelig slapp ut – det er bare å glemme La dolce vita. Med veggorganisatoren hører endelig kjøkkenkaoset fortiden til. Den skrivbare tavlen med opphengskroker, oppbevaringsplass og integrert oppslagstavle har plass til diverse redskaper og småting og skaper orden på veggen. Et ekte multitalent for ambisiøse kokker!

 

Nødvendig elektroverktøy:

Batteridrevet borhammer (ekspert)

Batteridrevet limpistol (lett)

 

Hjelpemidler:

 • Pensel
 • Trelim

Nødvendige materialer:

 • MDF-plate
 • Limtre bøk
 • Korkplate
 • Svart tavlemaling
 • Kroker med passende skruer
 • Treplugger
 • Treskruer
 • Veggplugger
 • Blomsterkrukke for urter
Nr.AntallBetegnelseLengdeBreddeTykkelseMateriale

0

1

MDF-plate

60 cm

90 cm

1,9 cm

 

1

1

Limtre bøk

60 cm

18 cm

1,9 cm

 

2

1

Korkplate

60 cm

30 cm

   

3

 

Svart tavlemaling

       

4

3

Kroker med passende skruer

       

5

2

Treplugger

   

8 mm

 

6

3

Treskruer

55 mm

 

4 mm

 

7

4

Veggplugger med passende skruer (bruk om mulig svarte skruer, slik at det blir penere)

   

8 mm

 

8

1

Blomsterkrukke for urter

       
1

Forberedelser

 

All-in-One veggorganisator

 

Få skåret MDF-platen og limtreet til riktig størrelse i byggevareforretningen. Merk av hvor oppbevaringshyllen skal festes på MDF-platen. La det være nok plass over til hele ukens innkjøpsliste! Marker deretter de tre borehullene på linjen du har tegnet – to av dem 5 cm fra kanten og ett i midten. Sett i tillegg to merker for trepluggene i midten mellom de markerte borehullene. Disse merkene overfører du deretter til limtreet som merker for pluggene der.Obs! Vær nøyaktig, ellers passer ikke forbindelsespluggene! For at markeringen for treskruene skal være synlige på baksiden etterpå, borer du gjennom merket for skruene i MDF-platen med et så tynt bor som mulig (f.eks. 1-2 mm).

2

Bore hull

 

All-in-One veggorganisator

 

Nå borer du hull for de to trepluggene i MDF-platen og limtreet, for eksempel med den batteridrevne borhammeren Uneo Maxx fra Bosch. Obs! Slå på slagstoppen! Velg en bordiameter som er rundt 1-2 mm mindre enn pluggstørrelsen. Det er viktig at du ikke borer igjennom platen, og at pluggen sitter riktig. Tips: Marker omtrent halvparten av plugglengden (her 4,0-4,5 mm) på boret med teip, og bor til dette merket.

3

Male veggplaten

 

All-in-One veggorganisator

 

Basilikum, persille og andre urter smaker best når de er friske, og hentet rett fra urtehagen. Også denne får sin faste plass på veggorganisatoren. Sag hull for en krydderpotte i oppbevaringshyllen med en passende hullsagforsats.

Før du fester den ferdige oppbevaringshyllen på veggplaten, maler du veggplaten med tavlemaling og lar den tørke godt.

4

Feste oppbevaringshyllen

 

All-in-One veggorganisator

 

Stikk trepluggene med litt lim på, i de forborede hullene i oppbevaringshyllen, ha lim også på kanten og stikk alt i de tilhørende plugghullene i veggplaten. Fest deretter hyllen i tillegg med tre treskruer fra baksiden av veggplaten. Bruk de små borehullene fra trinn 1 som hjelp. Nede på vegghyllen fester du tre veggkroker for kjøkkenhåndkle, forkle og handlenett.

5

Lime på korkflaten

 

All-in-One veggorganisator

 

Lim fast korkplaten for oppslagstavlen, på vegghyllen med en varmluftpistol, for eksempel GluePen fra Bosch, og fest den ferdige veggorganisatoren på veggen med plugger og skruer. Nå blir det orden på kjøkkenet! Og som i en god restaurant setter gjestene ikke bare pris på den deilige tiramisuen, men også den ryddige og stilfulle atmosfæren!


Kilder, House of Bosch, Bosch.no


Juridisk informasjon

Bosch tar ikke ansvar for at de aktuelle veiledningene er fullstendige eller riktige. Bosch viser dessuten til at bruk av disse veiledningene skjer på egen risiko. Foreta alle nødvendige tiltak for din egen sikkerhets skyld.

Anmeldelser