Hvordan lage skrive- og sminkebord.

 

Innledning

Beauty queens med snekkertalent har heretter ikke noe problem med å få orden på sminkekaoset: Med sminke-/skrive-klaffbordet rydder du bort sminkesakene på få sekunder, og kan bruke bordet til å skrive, tegne eller chatte i stedet.

Nødvendig elektroverktøy:

Batteridrevet stikksag PST 18 LI (universal)

Batteridrevet bor-/skrumaskin PSR 10,8 LI-2 (ekspert)

 

Hjelpemidler:

  • Pensel

Nødvendige materialer:

  • Bord med plate som kan skrus av (tilpass materialstørrelsen på de øvrige komponentene etter bordet; vi anbefaler at størrelsen på oppbevaringsboksen er ca. 1/3 av bordet.)
  • MDF-plate (størrelse avhenger av målene til oppbevaringsboksen)
  • Tilstrekkelig limtre i furu (lengde avhengig av størrelsen på oppbevaringsboksen)
  • Lekte (lengde avhengig av størrelsen på oppbevaringsboksen)
  • Messinghengsler med passende skruer
  • Treskruer
  • Spiker
  • Maling
  • Speil som limes fast (størrelse som passer til den fellbare bordplaten)

 

Nr.AntallBetegnelseLengdeBreddeTykkelseMateriale

0

1

Bord med plate som kan skrus av (tilpass materialstørrelsen på de øvrige komponentene etter bordet; vi anbefaler at størrelsen på oppbevaringsboksen er ca. 1/3 av bordet.)

       

1

1

MDF-plate (størrelse avhenger av målene til oppbevaringsboksen)

   

3 mm

 

2

 

Tilstrekkelig limtre i furu (lengde avhengig av størrelsen på understellet)

   

1,8 cm

 

3

4

Lekte (lengde avhengig av størrelsen på oppbevaringsboksen)

 

30 cm

1,8 cm

 

4

2

Messinghengsler med passende skruer

5,1 cm

3,8 cm

   

5

20

Treskruer

40 mm

 

4 mm

 

6

20

Spiker

17 mm

 

1,6 mm

 

7

 

Maling

       

8

1

Speil som limes fast (størrelse som passer til den fellbare bordplaten)

       
1

Sage ut lokket

 

Sminke- og skrivebord

 

Du finner sikkert et fint, gammelt bord på loftet til bestemor, på loppemarked eller kanskje i kjellerboden hjemme. Før du setter i gang, skrur du bordplaten fra understellet. Deretter bestemmer du målene til oppbevaringsboksen ut fra det valgte bordet. Overfør målene til midten av bordplaten, og sag ut lokket til kassen med en stikksag – for eksempel den batteridrevne stikksagen PST 18 LI fra Bosch.

2

Sette på hengslene

 

Sminke- og skrivebord

 

Selve clouet ved sminke- og skrivebordet er den fellbare bordplaten som gjør at du kan trylle bort kremer, tuber og pensler på et øyeblikk. Skru fast lokket som du har skåret ut på forhånd, på bordet med messing hengslene, slik at hengslene befinner seg på baksiden av lokket i oppslått tilstand. Med den batteridrevne skrumaskinen PSR 10,8 LI-2 fra Bosch kan du forbore hullene pent og nøyaktig.

3

Sage til oppbevaringsboksen

 

Sminke- og skrivebord

 

Nå er det tid for å ta frem stikksagen: Sag til bunnen til oppbevaringsboksen av MDF-platen og de fire sidedelene av limtreet, slik at størrelsen stemmer med lokket. Jo bredere limtreplatene, desto mer plass får du til alt en dame trenger i sminkebeholdningen!

4

Skru sammen oppbevaringsboksen

 

Sminke- og skrivebord

 

Nå skrur du sammen sidedelene med den batteridrevne bormaskinen. Fest delene med to treskruer hver, helt nøyaktig i hjørnene, slik at boksen passer perfekt i utsparingen i bordet. Legg deretter på bunnen du har saget til, og fest den til sidedelene med spiker, som du fester på kanten ovenfra. Obs! Fordel spikrene jevnt på alle fire sidene, slik at boksen blir mest mulig stabil.

5

Male

 

Sminke- og skrivebord

 

For en ekstra wow!-effekt kan du male den ferdige oppbevaringsboksen i trendy farger. For eksempel kan du male yttersidene i svart hvis bordet er svart. Undersiden av lokket og innsiden av boksen kan du gjerne male i en lys kontrastfarge – her brukte vi lys rosa.

6

Forsterke bordplaten

 

Sminke- og skrivebord

 

Mens malingen på oppbevaringsboksen tørker, sager du til to lekter til lengden på boksen og fester disse på undersiden med tre treskruer på hver av dem, langs utsparingen. Tips: Hvis du ønsker det, kan du forsterke alle fire sidene på boksen med lekter.

7

Feste oppbevaringsboksen

 

Sminke- og skrivebord

 

Sett inn den tørre oppbevaringsboksen, og skru den fast til bjelkene innenfra og utover. Pass på at overkanten på boksen ligger helt inntil undersiden av bordplaten og at lokket kan lukkes helt. Til slutt monterer du speilet i midten på innsiden av lokket.

 

Nå er det bare å sortere, smile til speilbildet, og aldri mer rydde hektisk når du får uventet besøk!


 Kilder, House of Bosch, Bosch.no


Juridisk informasjon

Bosch tar ikke ansvar for at de aktuelle veiledningene er fullstendige eller riktige. Bosch viser dessuten til at bruk av disse veiledningene skjer på egen risiko. Foreta alle nødvendige tiltak for din egen sikkerhets skyld.

Anmeldelser