Fem grunner til at du bør velge kvalitetsverktøy

Er det så farlig om jeg kjøper billig-verktøy, da? Jeg skal jo bare bruke det av og til? 

Vi får mange spørsmål fra folk som skal kjøpe verktøy, og lurer på hvorfor prisene er sånn de er. Og det på tross av at vi i Verktøy.no har noen av markedets aller beste priser, på skikkelig kvalitetsverktøy. De ser et redskap fra en kvalitetsprodusent og sammenligner med noe som kan kjøpes til en tjuendedel av prisen hos en møbelkjede eller nips-og-skrot-forhandler. Og så lurer de, da. Om de trenger noe bedre enn det, de skal jo tross alt ikke bruke verktøyet på jobb, bare til hjem, hytte, camping, båt eller hobby. Vårt svar er at kvalitet er viktig, uansett.

Fem grunner til å velge kvalitetsverktøy

Her er våre fem grunnet til du bør velge kvalitetsverktøy:


1. Det virker når du trenger det

Ved første øyekast er det kanskje ikke åpenbart for alle hva som gjør akkurat det ene verktøyet bedre enn det andre. Men på innsiden er det store forskjeller. Grunnen er enkel. Materialer av god kvalitet koster penger.

Billig-verktøy er laget med dårligere materialer. Dårlig materialkvalitet fører til mer slitasje, korrosjon, økt varmgang, mindre effektivitet og svakere ytelse. Noe som gjerne medfører at du står der, med skjegget fullt av postkasser, når du faktisk trenger verktøyet ditt.


2. Det er mer miljøvennlig

Bruk og kast-samfunnet er ikke et nytt fenomen, og ikke noe som kommer til å gå over av seg selv. Vi klager gjerne over at ting går i stykker, men kjøper allikevel billig-skrot gang på gang. Én ting er at vi ikke stopper sokkene våre lenger, eller at vi kjøper kaffe i pappkrus. Men mye av verktøyet vi bruker (og kaster) er laget med råvarer som er veldig ressurskrevende å fremstille. I tillegg inneholder batterier, kretskort og motorer ofte både tunge og edle metaller som krever skikkelig gjenvinning og som kan forvolde miljøskader om de kommer på avveie.

Seriøse aktører tar dette ansvaret på alvor. De produserer etter strenge krav, og lager utstyr som er ment å vare, ikke bare kastes etter noen gangers bruk. Mange lar deg også kjøpe elektroverktøy uten batteri og lader, dersom du allerede har. Bra for deg og lommeboka, og veldig bra for planeten vår.


3. Det er tryggere

Sikkerhet er spesielt viktig for alt som er skarpt og alt som går på strøm, som elektroverktøy. Det skal ikke mye fantasi til for å forestille seg konsekvensen av et glipptak med bajonettsaga, eller en sirkelsag som kapper skjevt. Men det er ikke bare skarpe verktøy som snurrer fort som kan være utrygge. Tungt, uhåndterlig og lite brukervennlig verktøy gjør deg sliten raskere. Slitne folk gjør flere feil. Feil er i beste fall irriterende, men i verste fall kan det bety skader som plutselig setter noen hundrelapper fra eller til i et skremmende perspektiv.


4. Noen har tenkt på alt. Så du slipper

Vi anbefaler alle som er på utkikk etter nytt elektroverktøy å velge seg en leverandør, og holde seg til denne. Da får du batteri som er kompatible på tvers av redskap, og slipper en mengde forskjellige ladere som ikke stemmer overens med hverandre. Sånn er det ikke når du kjøper billig-verktøy, og mange ender opp med roteskuffer både her og der, med ledninger, ladere og ukurant tilleggsutstyr. 

Husk også at størrelsen teller. Når du kjøper kvalitet, har noen tatt seg av tenkingen for deg. Noen har sittet på jobb til langt utpå kvelden, for å gruble seg fram til en løsning som gjør at de får pakket inn mer kraft i en mindre pakke, så du kommer til der du trenger å komme til med redskapet. Et grep som er mer ergonomisk, utstyr som veier mindre – sånt som virkelig merkes etter at du har jobbet en stund.


5. Det koster mindre i lengden

Det er dyrt å kjøpe billig! Ikke med en gang, men når du må handle igjen og igjen og igjen, for å erstatte skranglete, sløve eller ødelagte verktøy. Det blir dyrt, det. 

Heldigvis finnes det noen som presser prisene – på skikkelig kvalitet! Ta deg en rundtur her i nettbutikken vår, og kjøp kvalitetsverktøy, til reale priser!