Hvordan velge riktig borskrutrekker/drill

Skal du kjøpe deg en ny borskrutrekker eller drill? Her er det veldig mye å velge i - og vi ønsker å hjelpe deg litt på veien slik at du får den som er riktig for deg.

Vi kommer til å gå gjennom noen forskjellige merker, og vise deg hva slags maskiner vi anbefaler til hvilke jobber.

En borskrutrekker er et av de verktøyene du får bruk for oftest. Men hvilke skal du velge?

Det viktigste er å se på hva du skal bruke maskinen til. Skal du henge opp bilder eller montere enkle møbler trenger du en annen maskin enn om du skal skru terrasse eller bygge på huset.

Vi kan grovt sett dele opp maskinene i to segmenter – de med batterier på 10,8 eller 12 volt og de med 18 volt.
Maskiner med 10,8 eller 12 volt egner seg veldig godt til enkle oppgaver i hjemmet, som henge opp bilder, montere kjøkken eller andre enkle skrujobber. De siste årene har maskinene blitt betydelig kraftigere. De har samtidig holdt vekten nede og blitt mer velbalansert.Disse fungerer veldig fint som en allround maskin i hjemmet.

Holder du på med litt større byggeprosjekt – som å bygge en terrasse, eller bygger noe vil du nok ønske litt mer kraft. Da er en 18Volts maskin å foretrekke. Disse er noe tyngre å håndtere – men har betydelig mer krefter slik at de kan skru inn større skruer eller borre med større dimensjoner.

Alle våre merker har maskiner i begge kategoriene slik at du har et godt utvalg.

Skal du borre i mur eller betong vil du også trenge en maskin med slag-funksjon. Denne gjør det lettere å komme gjennom hard materiale.

Når det gjelder batterimaskiner er det en annen ting du også bør se på – og det er hvor mange Ampere batteriene har. Volt sier noe om kreftene i maskinen – mens ampere kan sammenlignes med bensintanken – hvor lenge maskinene kan jobbe før du bytter batteri. Grovt sett kan du si at en maskin med 4Ah batteri kan brukes dobbelt så lenge før du må lade som samme maskinen med 2,0Ah batteri.

De fleste maskiner leveres med ladere som lader batteriet raskere enn du klarer å tømme det – men skal du gjøre jobber som krever mye skruing/borring bør du velge en maskin med minst 4,0Ah batteri.

Dette var en veldig grov innføring for deg som ønsker å kjøpe en borskrutrekker. Håper det var til hjelp – og husk – vi på verktøy.no hjelper deg gjerne til å velge det riktige verktøyet til den jobben du skal gjøre.

Noen populære forslag