Hva er egentlig et multiverktøy?

Hva er egentlig et multiverktøy? Jo – det er ganske enkelt et verktøy som gjør mange forskjellige ting. Disse maskinene pusser, kutter, sliper og er geniale til små spesialjobber.
Skal du kutte i tre eller metall, kutte hull i en plate, pusse i et hjørne eller gjør andre mindre jobber er en multimaskin uunværlig.


Fein var i veldig mange år enerådende på dette området med sine Multimaster og Supercut maskiner. De hadde patentert teknologien og var alene i verden med oscillerende maskiner av denne typen. Nå de siste årene har patentet deres gått ut, og alle de store elektroverktøyprodusentene har kommet med sine maskiner.

Når du skal kjøpe en multimaskin må du først se på to ting – skal den gå på strøm eller batteri? Med ny batteriteknologi er det ikke lenger den store forskjellen, men om du skal bruke maskinen over lang tid vil vi anbefale med ledning. Dersom du skal bruke maskinen til mange småjobber eller skal jobbe steder med dårlig tilgang til strøm er en batterimaskin å foretrekke.En annen ting som er viktig å se på er hvor raskt/enkelt det er å bytte fra ett verktøy til et annet. Her er det litt forskjellige patenter.

Det kan også være lurt å se på hva slags tilbehør som følger med maskinen når du kjøper den. Det er mange ganger veldig mye penger å spare ved å kjøpe en startpakke med godt utvalg av tilbehør (forutsatt at det er tilbehør du trenger da).

Det er også viktig å være klar over at du til en viss grad blir låst til tilbehør fra den produsenten du velger. De fleste maskinene har ulike innfestinger, og det er derfor viktig å velge et merke som fører det tilbehøret du ønsker å bruke.

 

 

 

 

 

 

 

Noen populære forslag