Sag er sag. Eller?

Trenger du egentlig en stikksag? Kan du sage listverk med bajonettsag? Kappe benkeplate med håndsirkelsag? Ledning eller batteri, har det noe å si? Er det egentlig så farlig om du tar det litt på feelingen?

De vanligste sagtypene i tillegg til kapp- og gjærsag er håndsirkelsag, bajonettsag og stikksag. Disse er alle veldig gode sager, men har helt forskjellige bruksområder.


Sirkelsag

Håndsirkelsag kan brukes til det meste. Den gir lange, rette kutt i plater og bord. Noen modeller kan brukes med skinnesystem for å sikre ekstra nøyaktige kutt. Husk å kjøpe en sag med ledning, om du skal bruke den lenge av gangen.

Bajonettsag er også veldig praktisk. Dette er et skikkelig effektivt grovverktøy. Med det riktige sagbladet kan du bruke en bajonettsag til alt fra riving til kutting av lecablokker og slakting etter jakta. Sagen er effektiv og enkel å bruke – men gir ikke nøyaktige kutt.

Til sist har vi stikksagen. Denne passer veldig bra for deg som skal skjære ut profiler eller hull i plater. Her kan du enkelt skjære ut avanserte kurver – akkurat sånn du ønsker deg. Sagene er lette å styre og gir deg nøyaktige kutt. Det kan være fornuftig å se etter modeller med lys og blåsing slik at du har god kontroll på hvor du sager.


Generelt sett når du skal velge sag vil vi anbefale deg å kjøpe en sag fra en kvalitetsleverandør. Det vil sikre presise kutt. Det er lite som er mer irriterende enn unøyaktigheter på sluttresultatet på grunn av feil med redskapen!

Se sagfører Tor Kristian fortelle deg hvordan du velger riktig sag. 

Vi har mange sager fra alle de riktige leverandørene. 

Noen forslag til deg: