Hvordan bygge et barnetelt.


 

Innledning

Dårlig vær, og ikke nok plass til vilter lek på barnerommet? Ikke noe problem. Nå kan de små oppdagerne dine snart erobre hele boligen! Du skaper nemlig enkelt den ekte safarifølelsen innenfor husets fire vegger: Det sammenleggbare barneteltet er perfekt for store og små eventyr i storbyjungelen. Og når solen skinner og lekeplassen lokker igjen, forsvinner teltet lynraskt i skapet i gangen!

 

Nødvendig elektroverktøy:

Elektrisk stiftemaskin (universal)

Batteridrevet skrumaskin (lett)

Batteridrevet bor-/skrumaskin (ekspert)

 

Nødvendige materialer:

  • Furulekter
  • Rundstokk i furu
  • Fargerikt stoff
  • Treskruer

 

Nr.AntallBetegnelseLengdeBreddeTykkelseMateriale

0

4

Lekte

120 cm

4,4 cm

2,4 cm

Furu

1

1

Lekte

110 cm

4,4 cm

2,4 cm

Furu

2

1

Lekte

105 cm

4,4 cm

2,4 cm

Furu

3

1

Rundstokk

120 cm

2,2 cm

 

Furu

4

1

Fargerikt stoff

min. 250 cm

120 cm

   

5

8

Treskruer

40 mm

4 mm

   

 


1. Feste lektene

 

Barnetelt

 

Få skåret til lektene og rundstokken som angitt i byggevareforretningen. De 1,20 m lange lektene danner sidedelene til teltet og de korte brukes som bunnlekter. Tips: Selv de mest fryktløse oppdagere kan skade seg! Velg derfor glatte, myke trematerialer, slik at du unngår skader.

Til det første arbeidstrinnet bytter du ut buskkniven med en batteridrevet bor-/skrumaskin, for eksempel PSR 14,4 LI-2: Bor et hull med diameter på 2,2 cm i en høyde på 1,10 på sidelektene med et kvistbor (alternativt kan du også få forboret lektene i byggevareforretningen). Deretter legger du to lekter over hverandre og setter dem på de to endene til rundstokken. Viktig: Rundstokken må sitte fast, slik at ikke teltet faller sammen.

Fest de to indre sidelektene nede med den korte bunnlekten (1,05 m). Bruk den lengste bunnlekten (1,10 m) til sidelektene som er satt på utsiden. Skru fast side- og bunnlektene med to treskruer hver. Da kan teltet slås sammen slik at det blir helt flatt når det skal oppbevares.


2. Skjære til stoff

 

Barnetelt

 

Kamuflasjefarger for ørkenekspedisjoner, hvite elefanter eller fargerik jungel? Drømmer om store eventyr blir aller best under passende stoffer! I trinn to skjærer du til favorittstoffet til størrelsen på teltstativet pluss 10 cm. Dette gjør du raskt og nøyaktig med kutteforsatsen til den batteridrevne skrumaskinen IXO V. Tips: Bruk et sklisikkert og stabilt stoff!


3. Slå opp teltet

 

Barnetelt

 

Du slår opp teltet ved at du trekker bunnlektene fra hverandre til ønsket størrelse på teltåpningen. Får mamma og pappa komme inn? Da kan teltåpningen gjerne være litt større!

Legg stoffet som er skåret til, over rundstokken på det oppslåtte teltet, og strekk slik at det blir glatt. Brett endene nede rundt bunnlektene fra utsiden.


4. Stifte fast stoffet

 

Barnetelt

 

Stift fast stoffet som er brettet rundt, på innsiden av bunnlektene. Den elektriske stiftemaskinen PTK 14 EDT egner seg godt til denne jobben. For større stabilitet kan du stifte fast stoffet på sidelektene også.

Nå er alt klart: Teltet er slått opp, provianten er pakket, og safarieventyret venter!Kilder, House of Bosch, Bosch.noJuridisk informasjon

Bosch tar ikke ansvar for at de aktuelle veiledningene er fullstendige eller riktige. Bosch viser dessuten til at bruk av disse veiledningene skjer på egen risiko. Foreta alle nødvendige tiltak for din egen sikkerhets skyld.